چاپ     ارسال به دوست

رونمایی از 4 محصول دانش‌بنیان حوزه سلامت در نمایشگاه ایران هلث

به نقل از صندوق نوآوری و شکوفایی نهاد ریاست جمهوری، در حاشیه برپایی پاویون شرکت های دانش‌بنیان بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی «ایران هلث»، از چهار محصول دانش بنیان با حضور رئیس هیأت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی رونمایی شد.


محمدصادق خیاطیان، رئیس هیأت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی، هفتم خرداد ماه جاری از پاویون اختصاصی شرکت‌های دانش‌بنیان در بیست‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی ایران هلث بازدید کرد.

در این نمایشگاه که تا روز نهم خرداد ماه در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران ادامه خواهد داشت، 24 شرکت دانش‌بنیان در پاویونی که با حمایت صندوق نوآوری برپا شده است، به ارائه توانمندی‌ها و دستاوردهای خود در حوزه‌های پزشکی، دندانپزشکی، تجهیزات آزمایشگاهی و دارو پرداخته‌اند.

رییس هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی در جریان بازدید خود از این نمایشگاه، ضمن گفت‌وگو با مدیران شرکت‌های دانش‌بنیان حاضر در پاویون و آشنایی با توانمندی‌های این شرکت‌ها، پای مشکلات و دغدغه‌های آنان نشست و دستورات لازم را برای تسهیل امور این شرکت‌ها صادر کرد.

اولین شرکت‌ دانش‌بنیانی که از محصولش در نمایشگاه ایران هلث رونمایی شد، شرکت «طیف‌سنج» بود. این شرکت توانسته است دستگاه اسپکتروفتومتر فرا بنفش را طراحی کند و به تولید برساند.اسپکتروفتومتر یکی از پرکاربردترین دستگاه‌هایی است که امروزه در بیشتر آزمایشگاه‌ها برای شناسایی و اندازه‌گیری ترکیبات آلی و معدنی به‌کار می‌رود.

گستره کاربری این دستگاه شامل محدوده وسیعی از محصولات و فرایندها شامل مواد غذایی، دارویی، محصولات پتروشیمی، رنگ‌ها، اسانس‌ها، پروتئین و نوکلیک‌اسیدها، نمونه‌های کشاورزی و ... می‌شود.

در واقع اسپکتروفتومتر فرا بنفش مرئی جهت اندازه‌گیری کمی و کیفی مواد به‌صورت محلول استفاده می‌شود. این دستگاه قابلیت طیف‌گیری در ناحیه فرابنفش- مرئی طیف الکترومغناطیس (UV-Vis)را در کمتر از ثانیه بطور همزمان دارد.

دومین شرکتی که با حضور رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی از محصول جدیدش رونمایی کرد، شرکت «فنی و مهندسی توسعه مدار هیرو» بود. این شرکت دانش‌بنیان محصولات سری ROBOX یا روبات‌های دستیار پزشک را ساخته است که در انجام عملیات درمانی مبتنی بر اعمال انرژی بر سطح بدن کاربرد دارد.

منبع انرژی اعمالی می‌تواند به صورت لیزر، پلاسما، RF و ... در حالت‌های تماسی و غیر تماسی باشد. ایده ساخت پلتفرم Robox در ابتدا با توجه به پتانسیل و نیاز جامعه پزشکی مدرن به دقت عمل، افزایش سرعت و بازدهی بالینی مطرح شد. فلسفه اصلی این پلتفرم به سیستمی اشاره می‌کند که فناوری پردازش تصویر را به همراه زیرساخت‌های روباتیکی متنوع با یکدیگر ترکیب کرده و مکانیزمی یکپارچه برای انجام طیف متنوعی از عملیات‌های پزشکی در حوزه درمان، زیبایی و کلینیکی معرفی می‌کند.

پروسه عملکردی این روبات بر اساس پردازش تصویر و هوش مصنوعی پیاده‌سازی شده و همین امر امکان افزودن قابلیت‌های متنوع عملکردی طی گذشت زمان مبتنی بر یادگیری ماشین را فراهم خواهد کرد.

«مبین صنعت توحید» نیز سومین شرکتی بود که به رونمایی از سه محصول کورد نوری، منبع نور سرد و ویدئو لارنگوسکوپ در حاشیه نمایشگاه ایران هلث پرداخت. در مورد کورد نوری باید گفت که نوری که منابع نور سرد تولید می‌کنند باید با کمترین میزان اتلاف به تلسکوپ یا همان لنز جراحی منتقل شود و این کار عموما به وسیله‌ای موسوم به کورد(کابل) نور سرد انجام می‌شود.

کورد نورسرد در حقیقت مجموعه‌ای متشکل از چندین هزار رشته فیبر نوری است که به صورت کاملا فشرده در کنار هم قرار گرفته‌اند.محصول دوم این شرکت منبع نور سرد است. این دستگاه یکی از اجزای مجموعه لاپاروسکوپی است که برای تامین نور مورد نیاز دوربین لاپاروسکوپی استفاده می‌شود. به دلیل پایین بودن دمای نور خروجی این دستگاه، از آن به عنوان منبع نور سرد یاد می‌شود. نور تولیدشده توسط این دستگاه به وسیله کوردهای فیبرنوری از منبع نور به تلسکوپ یا همان لنز لاپاروسکوپی انتقال پیدا می‌کند.

سومین دستگاهی که این شرکت دانش‌بنیان از آن رونمایی کرد دستگاه ویدئو لارنگوسکوپ است که در حقیقت نمونه تکامل‌یافته‌ تیغه‌های لارنگوسکوپ‌های معمولی است که کاربرد عمومی آن‌ها مشاهده حنجره و فضای داخلی مسیر تنفسی بیماران است.

آخرین شرکت دانش‌بنیانی که در حضور رییس هیئت عامل صندوق نوآوری از محصول جدید خود رونمایی کرد، شرکت «توسعه فناوری تی‌وان» بود.

این شرکت دستگاه اصلاح عملکرد دست را طراحی و تولید کرده است. دستگاه توانبخشی مدرن دست با بهره‌گیری از تکنولوژی پیشرفته و اعمال تحریک‌های الکتریکی به عضلات دست، باعث بازیابی عملکرد دست و کاهش اسپاستیسیتی در بیماران سکته مغزی (CVA)، ام اس (MS)، ضربه مغزی (TBI)، فلج مغزی (CP)، آسیب نخاعی ناقص (SCI) و برخی بیماری‌ها با مکانیسم آسیب عصبی مشابه می‌شود.این بیماران می‌توانند با استفاده از گجت‌های دستگاه، با حرکت دادن سر و یا حرکت دادن دست سالم، دست کم توان خود را کنترل کنند و در انجام فعالیت‌های ساده روزمره، آن را به کار گیرند.

همچنین در حاشیه بازدید دکتر خیاطیان از پاویون شرکت‌های دانش‌بنیان در نمایشگاه ایران هلث، یک تفاهم‌نامه همکاری میان شرکت «سلامت گستر پرتو موج» با شرکت «توسعه کاربرد پرتوهای ایران» به امضاء رسید که این تفاهم‌نامه در راستای توسعه بازار و فروش محصولات شرکت سلامت گستر پرتو موج منعقد گردید.

 

سه شنبه ٩ خرداد ١٤٠٢ / شماره : ٣٧٧ /  تعداد نمایش :374